Portfolio

Feiten & fabels over verdovende zalf Emla®, 2020

BLOG & VIDEO! Over de feiten & fabels rondom verdovende zalf Emla én over mogelijke alternatieven. - In deze blog ook: de Emla Tutorial. 

Rouw- en verliesbegeleiding en geestelijke verzorging, 2019

Aan mij de uitdaging om helder te maken wat de verschillen & overeenkomsten zijn tussen rouw- en verliesbegeleiding en geestelijke verzorging. 

PedTalk: een zoektocht naar procedureel comfort, 2019

Ik heb een PedTalk mogen geven tijdens het 40ste congres van de NVK. Kijk hem hier...

Redactie Jaarverslag 2018 Zeldzame Ziekten Fonds

Voor het 5e jaar op rij heb ik de redactie van het jaarverslag van het ZZF verzorgd.

Nieuwsbrief Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg, 2019

Ik mocht Mirjam de Vos interviewen over haar boek ‘Als je kind niet zelf kan beslissen’. Dit boek geeft ouders informatie en tips als zij namens hun kind behandelbeslissingen moeten nemen.

Spreker Børnesmertesymposium Kopenhagen, 2019

Ik mocht als spreker dit Deense congres openen. Ik heb mijn ervaringen gedeeld met het voorkomen van dwang, pijn en angst bij mijn gehandicapte dochter.

Spreker WKZ Regievoering, 2019

Tijdens een workshopavond over Regievoering mocht ik, vanuit ouderperspectief, de inleiding op het thema verzorgen. 

Nieuwsbrief Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg, 2019

Een indrukwekkend en bijzonder gesprek; het interview dat ik met prof. dr. mr. Eduard Verhagen heb mogen houden voor de nieuwsbrief. 

Webteksten Centrum voor Ontwikkelingsachterstand WKZ, 2018

Ik heb de webteksten mogen herschrijven. Dit zodat de teksten goed leesbaar en te begrijpen zijn en ouders aanspreken. 

Spreker PROSA2018

Ik mocht als spreker het allereerste Europese Congres over Procedurele Sedatie en Analgesie bij Kinderen openen. Ik heb mijn ervaringen gedeeld met het voorkomen van dwang, pijn en angst bij mijn gehandicapte dochter.

Redactie Jaarverslag 2017 Zeldzame Ziekten Fonds

Voor het 4e jaar op rij heb ik de redactie van het jaarverslag van het ZZF verzorgd. Ook staat mijn Mantelmama column op blz. 12. 

Spreker WKZ, 2018

Tijdens een bijeenkomst voor artsen van het WKZ heb ik als spreker gedeeld wat betekent het om een zorgintensief kind te hebben zonder diagnose en hoe ik als ouder de zoektocht naar ‘dat ene etiket’ ervaar.

Spreker Zeldzame Ziektendag, 2018

Op de Nationale Conferentie Zeldzame Aandoeningen (NCZA) / Zeldzame Ziektendag heb ik als spreker mijn ervaringen gedeeld met de zoektocht naar een diagnose voor mijn dochter.

Artikel V&VN Magazine, 2018

Voor het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg heb ik een artikel geschreven dat gepubliceerd is in V&VN Magazine (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland). 

Nieuwsbrief Stichting PAL, 2018

Voor Stichting PAL heb ik de teksten voor de nieuwsbrief over het landelijk Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg geschreven.