Portfolio

Spreker PROSA2022

Ik heb een lezing gegeven over de 3 lessen die ik heb geleerd als ouder van een EMB kind in relatie tot het voorkomen van dwang, pijn en angst. 

Feiten & fabels over verdovende zalf Emla®

BLOG & VIDEO! Over de feiten & fabels rondom verdovende zalf Emla én over mogelijke alternatieven. - In deze blog ook: de Emla Tutorial. 

Redactie Jaarverslag Zeldzame Ziekten Fonds

Sinds 2015 verzorg ik de redactie van het jaarverslag van het ZZF. 

'Kinderpalliatieve zorg bieden is wat ik als kinderarts elke dag doe.'

Voor de nieuwsbriefrubriek Passie voor het vak interviewde ik Karen Bindels - de Heus, kinderarts erfelijk aangeboren aandoeningen in het ErasmusMC-Sophia. 

Zorgintensieve kinderen (0-18), corona & school

BLOG! Als er weinig info te vinden is over zorgintensieve kinderen (0-18) & corona, hoe beslis je dan of jouw kind naar school kan per 11 mei 2020 - of daarna?

PedTalk: een zoektocht naar procedureel comfort

Ik heb een PedTalk mogen geven tijdens het 40ste congres van de NVK (2019). Kijk hem hier...

Verbinding is essentieel in kinderpalliatieve zorg

Voor de nieuwsbriefrubriek Passie voor het vak interviewde ik Rebecca Dabekaussen, rouwtherapeut, auteur en lid van het Emma Thuis team. 

Rouw- en verliesbegeleiding en geestelijke verzorging

Aan mij de uitdaging om helder te maken wat de verschillen & overeenkomsten zijn tussen rouw- en verliesbegeleiding en geestelijke verzorging. 

Spreker Børnesmertesymposium Kopenhagen

Ik mocht als spreker dit Deense congres openen (2019). Ik heb mijn ervaringen gedeeld met het voorkomen van dwang, pijn en angst bij mijn gehandicapte dochter.

'Kinderpalliatieve zorg moet vanzelfsprekend zijn'

Een indrukwekkend en bijzonder gesprek; het interview dat ik met prof. dr. mr. Eduard Verhagen heb mogen houden voor de nieuwsbrief (2019). 

Webteksten Centrum voor Ontwikkelingsachterstand WKZ

Ik heb de webteksten mogen herschrijven (2018). Dit zodat de teksten goed leesbaar en te begrijpen zijn en ouders aanspreken. 

Spreker PROSA2018

Ik mocht als spreker het allereerste Europese Congres over Procedurele Sedatie en Analgesie bij Kinderen openen. Ik heb mijn ervaringen gedeeld met het voorkomen van dwang, pijn en angst bij mijn gehandicapte dochter.