Mantelmama: ervaringsdeskundige spreker


Bent u voor uw themadag, symposium of congres op zoek naar een persoonlijk verhaal, uit de praktijk, rondom kindzorg? Als ervaringsdeskundige / Mantelmama van een gehandicapte dochter zonder diagnose bied ik u mijn persoonlijke verhaal, ervaring en kennis! De onderwerpen waar ik zoal over spreek, zijn:

 • Ons kind heeft (n)iets
  Wat betekent het om een zorgintensief kind te hebben zonder diagnose en hoe ervaar ik als ouder de zoektocht naar ‘dat ene etiket’? 

 • Ben ik in beeld?

  De ervaring leert dat veel (para)medici zorgintensieve kinderen die niet kunnen praten / communiceren letterlijk over het hoofd zien tijdens consulten. Hoe dit beter kan, vertel ik graag.

 • Wilt u uw kind even vasthouden?
  Eén van de meest gestelde vragen aan ouders in het ziekenhuis bij een controle of een onderzoek. Maar wat doet ‘de houdgreep’ (restraint / fixatie) met ouders en kind en kan het ook anders? 
 • Mama is moe, maar niet verslagen!
  De impact van langdurige slaapproblemen bij een zorgintensief kind. En wat is de impact van chronische oververmoeidheid & slaaptekort op jezelf, je gezin en op de relatie met je zorgintensieve kind? 

 • En dan ineens ben je Mantelmama
  Een verhaal over hoe de komst van mijn zorgintensieve dochter ervoor zorgde dat ik van gewone moeder, Mantelmama werd. 

 • Het Medische Kindzorgsysteem (MKS)
  Op welke manier gaat het MKS het verschil maken voor zorgprofessionals en gezinnen met een zorgintensief kind?

Wilt u meer achtergrondinformatie over mijn rol als Mantelmama en met welke gezondheidsproblematieken en (para)medische specialismen ik ervaring heb? Klik hier

 

Bekijk mijn agenda voor komende events. 

  

Direct boeken?

Vul het contactformulier in en ik neem binnen 24 uur contact met u op! 

 

 

Quotes

 

Directeur Stichting Kind en Ziekenhuis - Hester Rippen: 

"Vera is een persoon die op krachtige en inspirerende wijze haar eigen ervaringskennis als moeder van een zorgkind kan overbrengen, met als doel de zorg aan zieke kinderen in Nederland naar een hoger plan te brengen. Hierbij vergeet zij ook niet de wensen en behoeften van andere ouders mee te nemen. Een mooi voorbeeld hiervan was haar presentatie op de MKS expert meeting op 24 mei 2016."